Tak se to nepovedlo!

snad někdy příště, následující řádky jsou jen připomínka nenaplněného přání.

 

Už vloni jsem sliboval retro výlet do Rumunska a vy jste slibovali, že když řeknu včas, že určitě pojedete, tak je to tady!
Autobus je volný jen od 10. do 19. srpna, což je ideální termín z hlediska počasí. Jelo by se starým autobusem ŠL jako památečný výlet 1995 na Ukrajinu ( kdo tam nebyl, bude na you tube video, až to dodělám) Je možno i vzít RTO (to je takový ten kulatý, prý už dojel i na Dachstein). Jelo by se do oblasti Bihor, což je něco jako Rumunský Český ráj v krasovém provedení, něco jako 10x větší Moravský kras zkřížený se Slovenským Rudohořím. Je to kousek od Maďarských hranic.  Bohužel také hojně navštěvovaný hlavně Českými turisty, ale těch už se dnes nikde nezbavíš. Lze tam dobře jezdit na kolech i chodit pěšky. Pro představu zde můžete podívat na tuto prezentaci od Pepíčkova známého, který je na tuto oblast expert. My bychom jeli něco podobného.  Když se nám to nebude líbit, můžeme se podívat jinam, třeba na jih do Retezatu nebo na sever do Karpat. Protože budeme mít luxusnní autobus Karosa ŠD nebo Škoda RTO, tak je zájezd vhodný i pro manželky a děti. Určitě ocení poznání jak jejich otcové škarpovali na oddílových zájezdech.
Dejte vědět všem milovníkům historie a poznání.
Čekám v nejbližší době nadšené ohlasy a přihlášky. Potřebujeme tak 15-20 lidí. Přihlašujte se do 15. dubna, poté se rozhodne, zda je dost zájemců aby se naplnil autobus.